Интензивно производство на печурки - Цветана Ранчева
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Веселин Добрев, София

Контакт

Интензивно производство на печурки

Цветана Ранчева

Цена 3.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1989
Страници: 250
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Селско стопанство книги, Градина книги

Цветана Ранчева е родена в София на 1 март 1931 г. Възпитаничка е на IV Софийска девическа гимназия и на Софийския агрономически факултет. Пет години от своята кариера посвещава на учениците от Селскостопанския техникум в Садово, но истинската ѝ професионална любов става гъбопроизводството. През 1960 г. се обучава в подземните гъбарници на Будапеща при унгарския миколог Имре Халтай. С научна работа започва да се занимава от 1962 г. в бившата опитна станция по градинарство в с. Негован. Специализира в Унгария, САЩ и Франция.
Основната тема на научните ѝ разработки са заместителите на конския тор в производството на печурков компост, но практиката поставя много други въпроси и изисквания. Като отговаря на тях, Цветана Рачева се развива като своеобразен енциклопедист в областта на гъбопроизводството.
За успеха на българското гъбопроизводство допринася и научната разработка на ст. н. с. Цветана Ранчева "Интензифициране на примитивното гъбопроизводство в България". Новата технология допада на гъбопроизводителите и е внедрена масово през 80-те години.
Чрез поредната си книга "Интензивно производство на печурки" авторката отново отговаря на нуждите на практиката.

Интензивно производство на печурки, Цветана Ранчева