Linux - сигурност на сървъри - Майкъл Бауър
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Linux - сигурност на сървъри

Майкъл Бауър

Цена 14.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2005
Страници: 576
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Компютри, информатика книги

Linux неизменно оглавява списъка на най-популярните операционни системи за сървъри в Интернет, независимо дали става дума за уеб или анонимни FTP сървъри, стандартни услуги като DNS и доставка на електронна поща. А най-голямата грижа на всеки, предоставящ такива услуги, е сигурността. Всеки сървър е подложен на случайни проби, понякога десетки пъти на ден, както и на сериозни опити за проникване с не по-малка честота.

Най-новото издание на тази високо уважавана книга комбинира практически съвети със солидни познания относно техническите средства за постигането на максимална сигурност. Тук е разгледана най-типичната употреба на Linux – концентратор, предлагащ услуги във фирмата или в Интернет – и се показва на читателите как да подсилят хостовете си срещу атаки. Като всеобхватен източник на ресурси за потребители на Linux, желаещи да подсилят системните си, Linux – сигурност на сървъри разглежда важни теми като засичането на нарушения и предпазването на концентратор със защитна стена, сигурността в ключови услуги като DNS, уеб сървърът Apache, електронна поща и Secure shell.

Авторът Майкъл Бауър е консултант по сигурността, мрежов архитект и водещ автор на популярната рубрика Paranoid Penguin в Linux Journal. В тази книга той описва внимателно потенциалните рискове за сигурността, предоставя предохранителни мерки за намаляването им и предлага рецепти, на които може да се разчита. В няколко глави към него се присъединява администраторът и разработчикът Бил Любанович.

В това издание са добавени някои нови теми:

  • Сигурност на базите данни, с фокус върху MySQL
  • Използване на OpenLDAP за удостоверяване
  • Въведение в криптирането на електронната поща
  • Услугата Cyrus IMAP, популярен агент за доставка на поща
  • FTP сървърът vsftpd

Насочвайки се към потребители на Linux с неголям опит в областта на сигурността, авторът обяснява концепциите и техниките на достъпен език, започвайки от основите. Книгата съдържа уникално съотношение от общи принципи, които не са конкретно свързани със софтуерен пакет или версията му, и изключително ясни процедури за зашитата на тези софтуерни пакети в няколко популярни дистрибуции. С книгата под ръка, разполагате със знанията и инструментите за пълна защита на една Linux система.

4457

Linux - сигурност на сървъри , Майкъл Бауър