Мениджмънт - Камен Каменов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks, Севлиево

Контакт

Мениджмънт

Камен Каменов

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1999
Страници: 736
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Учебници за ВУЗ, Мениджмънт книги

Състояние: На места е с подчертавания, надписана.

Развитието на пазарната икономика в страната поражда необходимостта от знания в областта на теорията и практиката на мениджмънта. Макар че в тази насока у нас се публикуваха немалко трудове по мениджмънт, (отразяващи практиката на напредналите страни или становищата на водещи в световната наука автори, без да се подценява тяхната стойност, може да се заключи, че все още липсва една систематизирана теория на мениджмънта, в която да се обхванат съвременните му аспекти. Предлаганата книга е един опит в тази насока. На следващите страници читателят ще може да се запознае: 
В първа част — Мениджмънт - история и принципи, са разгледани въпросите на историята на науката за управление, принципните положения на мениджмънта и предприемачеството, управленските функции, основните управленски подходи и методи, въпросите, свързани с управленското решение и управленските структури. 
Втората част — Мениджмънт — системи, е посветена на системите за управление на промяната и системите и стратегиите за приспособяване към промяната, По-конкретно са разгледани въпросите на управленското проектиране, контролинга като система за целево-адаптивно управление и стратегиите за приспособяване при неуспех и устойчиво развитие на фирмите. 
В третата част — Мениджмънт — персонал, са разработени проблемите на човешкия фактор в мениджмънта, кадровото осигуряване на стопанската дейност, ръководеното на изпълнението, социалната отговорност и управленската етика. 
В четвъртата част — Мениджмънт — практика, се разглеждат конкретни въпроси по създаването на предприятия за малък бизнес и особеностите, свързани с тяхното управление. 
Отделено е широко място на ситуационния мениджмънт. Разгледани са конкретно проблеми на мениджмънта при променяща се ситуация, рискова, стресова и екстремна. Дават се особеностите при вземането на управленско решение във връзка с всяка една от ситуациите.
В петата част Мениджмънт - ефективност, са разработени въпросите, свързани с организационната среда и ефективността на управлението. 
Книгата може да се използва както от обучаващи се по мениджмънт в школи, университети и др., така и от специалисти и ръководители в практиката. 
Авторът ясно осъзнава широкия обхват на теорията на мениджмънта и си дава сметка, че част от проблемите са само поставени, а други изобщо не са засегнати. Затова с благодарност ще бъдат приети всички критични бележки и конструктивни предложения за усъвършенстване на написаното на следващите страници. 

Авторът

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
6587

Мениджмънт , Камен Каменов