По пътя на маите - Георги Лозев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев. Поръчките се изпълняват в 7 дневен срок. , София

Контакт

По пътя на маите

Георги Лозев

Цена 6.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2012
Страници: 132
Формат: голям
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Автомобили и мотоциклети книги, Мемоари, биографии книги

Когато тръгнах с мотор през джунглата към най-южния град на маите – Копан, не знаех почти нищо за тази древна цивилизация. Видяното там дълбоко ме впечатли и сякаш ме накара да прогледна. Без дори да ги търся, следи, оставени от маите, се появяваха навсякъде по пътищата на Централна Америка. Буквално изскачаха изневиделица, а аз просто не можех да не ги следвам. 
Книгата, която държите в ръцете си, ще ви заведе на едно пътуване с мотор от Никарагуа до Гватемала в търсене на  тайните на този древен народ, чиито корени се губят в миналото, но чиято култура е оцеляла и стигнала до нас чрез странните йероглифи по паметниците на Копан и Киригуа. Ще обиколите и Мексико с автобус от Акапулко до Вера Круз, минавайки през Монте Албан, Ел Тахин и Теотиуакан. 
Неизбежно ще засегнем и темата за календара на маите, но не за да се подготвим за края на света, а единствено и само за едно ново начало.       
Георги Лозев е бивш легионер, настоящ рокер и вечен пътешественик. През 1996 г. постъпва във Френския чуждестранен легион, където служи повече от три години, но заради травма напуска редиците му. На него посвещава първата си книга “Аз, легионерът”. Установява се в Париж, където работи като охрана. Изпратен е за няколко месеца в Никарагуа, но те се превръщат в години и Георги и до днес живее там. Председател е на рокерския клуб “Los pistones”, с който всяка свободна минута яхва мотора си и отпрашва из джунглите на Централна Америка, защото както самият той обича да казва: „Пътят е моят живот.”  

Д-р Георги Райков е майстор зъботехник и магистър стоматолог. Собственик е на стоматологичен център в София. Пътешественик, рокер и любител фотограф. Той е автор на снимките в първа част на книгата.   
Д-р Ален Бурдон е бивш лекар кардиолог на Първи чуждестранен полк на Френския чуждестранен легион. Бил е председател на дружеството на ветераните от Марсилия. Днес е член на административния съвет на бившите легионери, участвали в специални мисии. Любител фотограф е. Той е автор на всички снимки във втора част на книгата.

Забележка: Коричната цена е 12 лв.

По пътя на маите, Георги Лозев