Fame - Knut Hamsun
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Fame

Knut Hamsun

Цена 7.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1983
Страници: 208
Език: италиански
Състояние: отлично
Категория: Романи, Художествена литература

От "Глад" на Хамсун се храни съвременната проза
"Глад" е мрачна, подтискаща и ужасно увлекателна книга. Става дума за истински, а не метафоричен глад, но не само за това. Става дума и за неистов северен дух, за метафизични просветления и безумие...Критиците отдавна смятат "Глад" за предшественик на модерния роман, и мястото на това хамсуново произведение в световната литература е непоклатимо.
Норвежкият писател Кнут Хамсун, лауреат на Нобелова награда за литература, е бил един от най-четените автори в България и по света в началото на ХХ век. През 1929 г. изд. "Игнатов и синове" дори му посвещава десеттомник "Избрани съчинения"!
По-късно, поради колаборационизма на писателя с Третия райх, творчеството му частично изпада в немилост, и Кнут Хамсун е позабравен. Сега норвежкият класик преживява второ възрождение.
Читателят ще се сблъска с един странен герой, който се лута из студената Кристияния гладен и премръзнал в продължение на десетки страници, и отправя своите налудничави предизвикателства към творчеството, към любовта, дори към Бога. Автобиографичните мотиви правят книгата особено убедителна, а екзистенциалният патос на творбата я нарежда до шедьоврите на Достоевски, Кафка, Камю. При всички положения, докато гризе суров кокал или парченце дърво, гладуващият хамсунов несретник има омагьосващо въздействие. И тогава, и сега, той е въздействаща литературна противоотрова срещу сладникавия романтизъм на "розовата" проза.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Щанд Scriptbooks в Евтини книги: https://www.evtiniknigi.com/?sell=65

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
1189

Fame , Knut Hamsun
Fame , Knut Hamsun
Fame , Knut Hamsun