Biograph. Бр. 6 / 2012 - Колектив
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Biograph. Бр. 6 / 2012

Колектив

Цена 6.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2012
Страници: 242
Формат: голям
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Списания

Състояние: клони към отлично.

Ал Пачино като Тони Монтана в емблематичен кадър от филма „Белязания“ (Scarface) е корицата на февруарския брой от 2012 г. на „Биограф“.

Историята на култовата гангстерска драма и репортаж от кокаиновите плантации и пазари в Колумбия и Боливия са акцентът в тематичната разработка на най-голямото българско списание.

Ексклузивен 16-страничен репортаж за бойците и треньорите от ММА на журналистката Миролюба Бенатова също се вписва в посветената на ъндърграунда cover story. Част от него е и интервю с Любомир Симеонов, известен още като Гребеца или Чука – една от знаковите фигури в силовите спортове и охранителния бизнес.

Друг акцент в този брой на списание „Биограф“ е 36-страничният президентски блок, посветен на смяната на върха на държавната пирамида. Той съдържа голямо интервю на Росен Плевнелиев пред Люба Кулезич, разговор с първия демократично избран президент д-р Желю Желев, статия на Иво Инджев за Георги Първанов и репортаж на Жанина Драгостинова за скандалите с германския държавен лидер Кристиан Вулф.

Телевизионният диктатор Хачо Бояджиев, който тези дни навърши 80 години, актрисата Илка Зафирова, нашумяла и покрай сериала „Стъклен дом“и вдовицата на незабравимия Григор Вачков Силвия също присъстват с големи интервюта в луксозното издание.

Очерци за Маргарет Тачър („най-великия мъж на Британия“), любовта на кралица Елизабет II и Филип Маунтбатън, комунистическия лидер Вълко Червенков, писателите Илф и Петров, големия български художник Никола Танев и дизайнера Джорджо Армани също са сред интересните нови четива от „Биограф“.

--------------------------------------

Има ли по-подходящо време за един президентски брой на BIOGRAPH? Последните дни преди отпечатването му даже живяхме не с един, а с двама държавни глави. Каква нетипична за България хармония.

Не се случва всеки месец и всяка година да имаме нов президент. Но и не само заради това Росен Плевнелиев заслужава специално внимание. Ако бяхме в цивилизована държава, би се очаквало да му посветим и цялата си корица.

У нас обаче на политиците не се гледа с добро око, колкото и човек като Плевнелиев да не носи вина за това. Да поставиш президент или министър на първа страница, се приема като подмазване, раболепие, съобразяване с конюнктурата. И често пъти наистина е така.

Съмнения и към нас винаги ще има – миналия месец прекрасно се убедихме в това. Нали живеем не къде да е, а на една по-особена географска ширина и дължина.

Оказа се, че имаме и такива читатели – които посягат към даден текст само за да търсят нещо лошо в него. Нещо, за което да се захванат, за което да протестират, да искат нечия оставка, да мърморят, да си придават важност. Но такъв е кръстът на големите списания и сме се зарекли да го носим, без да се оплакваме. Такъв е кръстът и на големите личности – само стъпили върху техните рамене могат да извисят глави някои днешни джуджета. Вера Мутафчиева, патриарх Максим, Умберто Еко, Вежди Рашидов – чудесен списък за безсънните нощи на всяко нищожество. Днес прибавяме имената на Никола Танев, Борис Димовски, Илка Зафирова, Хачо Бояджиев, Наим Сюлейманоглу…

На корицата е Ал Пачино в ролята си от „Белязания“ – пълен контрапункт на всичко, олицетворявано от новия български президент. Гангстерско-кокаиновата територия е кривото огледало на политиката. А понякога – просто част от нея. Ще намерите достатъчно аргументи върху февруарските ни страници.

„Пазете се, лошият идва!“, казваше с дрезгавия си глас Тони Монтана. В държава като Америка през 1983-а това е прозвучало като новина. Но у нас лошите открай време са тук.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
6655

Biograph. Бр. 6 / 2012, Колектив