Хранене и сърдечно-съдови заболявания - Минко Шейтанов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Намалени нови книги, София

Контакт

Хранене и сърдечно-съдови заболявания

Минко Шейтанов

Корична цена: 10.00 лв. - 50 %
Цена 5.00 лв
преоценена нова книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 284
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Медицина учебници, Здраве и диети книги

Професор д-р Минко Шейтанов, доктор на медицинските науки. В продължение на 30 години е ръководител секция „Хигиена и физиология на военния труд" във Военномедицинска академия, дългогодишен член на групата на главните специалисти по медицина на армиите на Варшавския договор. Повече от 20 години член на комисиите за присъждане на специалност по хигиена на храненето и военна хигиена.
Основните му научни разработки са свързани с изучаване взаимовръзката между интензитета на биосинтезата на клетъчните белтъци, имунитета, физическата работоспособност и резистентността към неблагоприятните фактори на външната среда - студ, вибрация, шум, хипоксия, йонизираща радиация. Участва в разработката на българските храни за космонавтите. Има признати няколко български и чуждестранни патента за храни и хранителни надбавки за снижаване риска от сърдечно-съдовите заболявания, диабета и остеопорозата.
Общият обем на научната му продукция е над 180 научни публикации на български, английски, руски, немски и полски езици, в това число над 25 монографии, учебници и методически ръководства.
Сърдечно-съдовите заболявания днес показват невиждано в миналото разпространение и са главната причина за преждевременната нетрудоспособност и ранна смърт на населението в страните със западна култура. В борбата за тяхното предотвратяване през последните години бяха направени редица революционни открития. Настоящият труд представлява едно изчерпателно изложение, в достатъчно достъпна форма за запознаване на нямащия специални медицински познания читател, с достиженията на съвременната наука за ролята и значението на храненето и другите рискови фактори за възникване на съвременната епидемия от сърдечно-съдови заболявания и възможностите за тяхното предотвратяване.

Хранене и сърдечно-съдови заболявания, Минко Шейтанов