Плашилото - Тодор Ников
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Веселин Добрев. Поръчаните книги ще се изпращат след 29.08.2019 г., София

Контакт

Плашилото

Тодор Ников

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2014
Страници: 307
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Военни книги, Публицистика и документалистика книги

След 1989 г. един от "маньовърите" на партийния елит на преименуваната партия на българските социалисти (БСП) е запазване на властовите позиции на управляващите комунистически кланове. Именно кланове. Ако не е Живков, мястото ще заеме внучката му, ако не е Димитър Станишев - ще бъде синът му Сергей, ако не е Борис Велчев-старши, ще бъде Борис Велчев- внук, ако не е Иван Пръмов - ще бъдат дъщерята и снахата. За целта цялата вина за беззаконията, репресиите и тоталитарните престъпления беше прехвърлена върху фактически подчинените им силови структури.

Книгата на полк. д-р Тодор Ников "Плашилото" представлява аналитично мемориален опит за историческа реабилитация на демонизираната от началото на прехода до днес Държавна сигурност. Демонизация, продиктувана от паническия инстинкт за самосъхранение на висшата партийна и стопанска номенклатура на БКП.

Четиво за политици, народни представители, партийни лидери, а при добро желание и за обикновени граждани.


• Книгата на полк. g-p Тодор Ников „Плашилото" представлява успешен аналитично мемоарен опит за историческа реабилитация на демонизираната от началото на прехода до днес Държавна сигурност.

• Демонизация, продиктувана от паническият инстинкт за самосъхранение на висшата партийна и стопанска номенклатура на БКП, продиктувала „сценария" за прехвърлянето на цялата вина за тоталитарните престъпления върху фактически подчинените им структури.

• Полумистично четиво за политици, народни представители, председатели и членове на комисии, партийни лидери и членове на партийни ръководства, а при добро желание и за обикновени граждани.

Плашилото, Тодор Ников
Плашилото, Тодор Ников