Струна в кръвта - Вал Макдърмид
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, София

Контакт

Струна в кръвта

Вал Макдърмид

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2003
Страници: 464
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Трилъри книги, Романи

“Психологически трилър от висша класа" - Космополитен
„Вал Макдърмид разбива двуизмерните клишета на психологическия криминален роман" - Сан Франсиско Кроникъл
"Интелигентна и завладяваща книга" Таймс
Неуловим сериен убиец извършва безнаказано злодеянията си от единия до другия край на Англия. Чудовищните му престъпления са прикрити с лукавството на хищник. Полицията дори не подозира, че са извършени убийства. Съществува само една незаличена следа и разкриването й е плод на чиста случайност.
Никой не познава по-добре психиката на серийния убиец от доктор Тони Хил, ръководител на Отдела по психологическо профилиране на престъпници. Докато обучава подчинените си, той им възлага примерна задача - начинаещите профайлъри трябва да преценят съществува ли връзка между произволно подбрани случаи и да представят своето заключение. Една млада следователка представя конкретна теория, но печели с нея само присмеха на колегите си. Доказателството за правотата й е ужасно - неизвестният убиец нанася удар и един от екипа загива от страшна смърт.
Възможно ли е скандалното подозрение на младата жена да отговаря на истината? За Тони Хил убийството на негов подчинен превръща преследването на убиеца в лично отмъщение. Заедно с приятелката си Карол Джордан, инспектор от Криминалната полиция, доктор Хил тръгва по следите на опасния хищник, чиято очарователна външност крие болна и извратена душа.
Убиецът е публична личност, измамната му фасада на медиен любимец е толкова умело изградена, че всякакви обвинения срещу него звучат абсурдно. Никой не иска да повярва на ужасната истина.
Психологът и криминалистката са въвлечени в напрегната и рискована игра на котка и мишка, в която ролите могат много лесно да се разменят.

Струна в кръвта, Вал Макдърмид