Бай дъ уей... (между другото) - Джеки Стоев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, София

Контакт

Бай дъ уей... (между другото)

Джеки Стоев

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 152
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Мемоари, биографии книги

Иcтoрии c oчакван и нeoчакван край

Aкo cтe глeдали филмитe на Джeки Стoeв "Спаc и Нeли" и "Лeтeтe c Pocинант", няма каквo да гoвoря. Във вceки cлучай ви завиждам, чe тeпърва щe чeтeтe книгата му.
Прoф. Иван Славoв

Гази книга не може да бъде наречена мемоари, защото тяхната цел е да изкарат автора й велик. А в случая той лично се е заел да се дискредитира. По-скоро книгата може да бъде наречена учебник на артиста, защото разбираш какво трябва да направиш със себе си, за да можеш да правиш изкуство. (Не е лесно - главно за другите.) Онова обаче, което не разбираш, е дали Джеки Стоев по-смешно живее, или по-смешно разказва живота си. И дали това не е едно и
също.
Гого Лозанов

Джеки! Човече! От сума ти време не съм чел нещо толкова смешно. Честно! Не се ебавам!
SMS от Любен Дилов - син

Може би най-точното заглавие за тази книга би било „Шегата", ако не беше вече запазена марка на Кундера. Нейната подривност се състои в отказа от патетични пози. Шегата, иронията, абсурдът са елементите на коктейла „Молотов", забъркан от автора в паузите между два филма. Да гледа по този начин на живота си, отвъд жанровите клишета, като „низ от маймунски подскоци", може само онзи, който се е избавил от мрачната сянка на егото. Едни го постигат с цената на многогодишни изтощителни усилия, други просто го умеят. Джеки Стоев има късмета да бъде от вторите.
Алек Попов


Бай дъ уей... (между другото), Джеки Стоев