Светът в криза: Накъде след Ирак -
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, София

Контакт

Светът в криза: Накъде след Ирак

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 302
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Политика, политология, социология книги

СЪР МАРК АЛЪН е пенсиониран член на дипломатическата служба на Нейно кралско величество.
Д-Р ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ е бивш съветник по националната сигурност на президента Картър, съветник за Центъра за стратегически и международни проучвания и професор във висшата Школа за международни изследвания /Нитце/ в университета /Джонс Хопкинс/.
ФРАНК С. КАРЛУЧИ е бивш американски секретар по отбраната и бивш съветник на президента по националната сигурност.
ДЖИМИ КАРТЪР е тридесет и ­деветият президент на Съединените щати. Бивш губернатор на Джор­джия, той е основателят на центъра /Картър/, автор на множество книги и носител на Нобеловата награда за мир.
СЪР ДЖОН КОУЛС е бивш началник на британската дип­ломатическа служба.
ЧАЗ У. ФРИЙМАН-МЛАДШИ е бивш американски посланик в Саудитска Арабия и Китай.
РОБЪРТ ХАРВИ е бивш депутат и член на Комитета за външни дела на Камарата на общините, бивш помощник-редактор на /Икономист/, завеждащ редакционната колегия на /Дейли Телеграф/ и автор на /Глобален безпорядък/.
МАЙКЪЛ ХЕЗЪЛТАЙН (лорд Хе­зълтайн от Тенфорд) е бивш британски министър за околната среда, министър на отбраната, министър на търговията и индустрията и заместник министър-председател.
ПРОФЕСОР СЪР МАЙКЪЛ ХАУЪРД е бивш кралски професор по история в Оксфорд. ДЖЕФРИ ХАУ (лорд Хау от Абърей­вън) е бивш британски министър на финансите, министър на външните работи и заместник министър-председател.
ДЕЙВИД ХАУЪЛ (лорд Хауъл от Гилдфорд) е бивш британски министър на енергетиката, а понастоящем – заместник на водача на Консервативната партия в Камарата на лордовете.
САЙМЪН ДЖЕНКИНС е колумнист на /Гардиън/ и /Сънди Таймс/ и бивш редактор на /Таймс/.
ХЕНРИ А. КИСИНДЖЪР е бивш държавен секретар на Съединените щати и съветник на президента по националната сигурност. Той е президент на /Кисинджър Асоушиейтс/ и носител на Нобеловата награда за мир.
ДИК ЛУГЪР е бивш председател на Сенатския комитет за външни дела от Републиканската партия.
САМ НЪН е бивш председател на Сенатския комитет за въоръжените сили от Демократическата партия.
САЙМЪН СКОТ ПЛЪМЪР е бивш завеждащ редакционната колегия за външните отношения на лондонския /Дейли Телеграф/ и бивш дипломатически редактор на /Дейли Телеграф/ и /Таймс/.
ХАРИ РОУЪН е бивш помощник-министър на отбраната и старши член на института /Хувър/ към Станфордския университет.
ДЖОРДЖ П. ШУЛЦ е бивш държавен секретар на Съединените щати, бивш финансов министър, министър на труда и заслужил професор в Станфорд.
БРЕНТ СКАУКРОФТ, генерал-лейтенант от армията на САЩ (в оставка) е бивш съветник по националната сигурност на президента Джордж Х. У. Буш. БРАНКО ТЕРЗИЧ е лидер за глобалната регулаторна политика за енергия и ресурси в /Делойт Сървисис ЛП/, председател на специалната група от експерти на ООН за по-чисто производство на електричество от въг­лища и други изкопаеми горива, бивш директор на националната електрическа мрежа на САЩ.

Светът в криза: Накъде след Ирак,