От Рая до изгнанието. Вечните загадки на Библията - Ерик Х. Клайн
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка , София

Контакт

От Рая до изгнанието. Вечните загадки на Библията

Ерик Х. Клайн

Цена 20.00 лв
рядка книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 270
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Християнска религия книги, Религия книги

Хората се нуждаят от разкази, а не просто от данни и факти, за да осмислят живота и историята си. А Библията представлява едно от най-въздействащите повествования, разказвани някога.
Известният археолог Ерик Х. Клайн посвещава настоящата си книга на изследването на някои от най-трудно обяснимите загадки в Библията, като хвърля нова светлина върху въпроси, занимаващи учените векове наред.
Позовавайки се на различни древни текстове, археологически открития и на самото библейско повествование, Клайн си служи с методите на науката, за да разбули седем загадки, между които Райската градина, Ноевият ковчег, Изходът и десетте изчезнали Израилеви племена. Авторът представя и анализира съществуващите доказателства и изследва подробно описаните в Библията събития от гледна точка на науката, историята и литературата.
С умело съчетание от академичен подход и достъпен стил, провокативност и убедителност, Клайн поднася на читателите интересни тълкувания на всяка от разгледаните загадки и възможни отговори, които вероятно ще изненадат мнозина. Драматичното и същевременно детайлно изложение съживява древния свят на Библията.

Ерик Х. Клайн е защитил научни степени по класическа и близкоизточна археология и древна история в Дартмът, Йейлския университет и Университета на Пенсилвания. Декан е на Факултета по класически и семитски езици и литература в университета „Джордж Уошингтън“, където е удостояван и с национални, и с местни преподавателски отличия. Книгата му „Битките при Армагедон. Мегидон и долината на Изреел от бронзовата до ядрената епоха“ е отличена с наградата „Най-добра книга за археология, предназначена за широкия читател“ на Библейското археологическо дружество и е включена в списъка с най-добри книги на Клуба за хуманитарна литература. Сред другите му седем книги и над седемдесет публикации са „Йерусалим под обсада. От древен Ханаан до днешен Израел“ (която през юни 2005 г. Американското сдружение на университетските преподаватели препоръчва на обществените и училищните библиотеки) и „Плаване по морето с цвят като тъмно вино. Международната търговия и Егейско море от къснобронзовата епоха“. Клайн е един от редакторите на „Аменхотеп III. Поглед върху царуването му, Егейско море и Ориента през II хил. пр. н.е.“ и „Тутмос III. Нова биография“ и заедно с Джил Рубалкаба е автор на „Светът на Древен Египет“, предназначена за младежи. Директор е от американска страна на продължаващите археологически разкопки в Мегидон (библейския Армагедон) в Израел и е бил консултант на телевизионната поредица „Науката за Библията“, на телевизионния канал „Нешънъл Джеографик“.

От Рая до изгнанието. Вечните загадки на Библията, Ерик Х. Клайн