Контраразузнаването - Петко Кипров, Бончо Асенов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при поръчка над 10 книги, получавате 20% отстъпка, София

Контакт

Контраразузнаването

Петко Кипров, Бончо Асенов

Продадена
рядка книга
Корица: мека
Година :2006
Страници: 354
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Полиция, разузнаване и сигурност книги

Какво е контраразузнаване? Сянка на разузнаването ли е, негов аналог или негов антипод? Как действат структурите му? Какви средства и методи използва? Защо в “играта без правила” то е незабележимо? Защо ореолът на славата му и в художествената, и в документалната литература е “присвоен” изцяло от разузнаването?
Това са въпроси, които всеки от нас си задава.
Двамата автори, професионалисти от контраразузнаването, са подготвили немалко специалисти в тази област в школата в Симеоново. Техните лекции са основа на настоящия труд, предназначен и за непрофесионалисти.
“Тихият фронт” – романтичен или прозаичен в нашите представи – се движи по строги правила и закони. Разгърнете книгата и ще се убедите!
Проф. д-р о. р. подполковник Бончо Асенов работи от 1970 до 1981 г. В контраразузнаването на МВР. След това е преподавател в във Висшия интитут на МВР, в момента е преподавател във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, където преподава “Теория на разузнаването и контраразузнаването”. Има издадени 16 книги, седем от които в областта на сигурността.
Доц. о. р. генерал Петко Кипров работи в системата на МВР от 1960 до 1981 г. От 1980 до 1990 г. е ректор на Висшия институт на МВР. В момента е преподавател по Наказателно право във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър. ”Има множество публикации в областта на сигурността.

Контраразузнаването, Петко Кипров, Бончо Асенов