Всичко за Microsoft Office 2000 Professional - Майкъл Халвърсън, Майкъл Янг
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

Всичко за Microsoft Office 2000 Professional

Майкъл Халвърсън, Майкъл Янг

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :1999
Страници: 1312
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Компютри, информатика книги

Състояние: Бледи петна по корицата и последната страница.

Office 2000 Professional включва Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Access, Microsoft Publisher, Microsoft Outlook и набор от мощни средства в помощ на дребния бизнес, изцяло интегрирани с пакета Office 2000. Тази книга ще ви покаже как да извлечете най-голяма полза от тези приложения – в нея са описани начини да ги използвате заедно, създавайки професионално оформени отчети, презентации, финансови модели и мрежови страници. Проектирали сме книгата така, че да ви помогне да започнете работа веднага, научавайки основите на приложенията, и после да разширите уменията си чрез запознаване с по-сложните понятия. Ако следвате съветите, упражненията и примерите, ще можете да създавате и печатате документи още през първия ден от ползването на Office. Трупайки опит с пакета, ще можете да използвате книгата и като справочник за допълнителните, по-сложни възможности на приложенията. Обширният азбучен указател, съдържанието и системата ни за препратки ще ви водят мигновено към търсените решения.

Тъй като приложенията в Office са проектирани за съвместно използване, ще забележите, че много от уменията, научени с една от програмите, ще бъдат полезни и в останалите. Вместо просто да се изброяват възможностите на всяко от приложенията, в тази книга се показва как да вършите полезна работа със средствата на Office. Когато това е целесъобразно, показваме как програмите да се използват едновременно за изготвянето на специален документ или отчет. За да структурираме изложението, сме разделили книгата на осем главни части.


В Част 1 е показано усвояването на основни умения, нужни за работата с Office. Ще се научите да стартирате и използвате всяко от приложенията, да манипулирате програмите чрез лентата за процесите на Windows, и други основни дейности като работа с прозорци, попълване на диалогови прозорци, наименуване и записване на файлове, и отпечатване на документи. Освен това ще се научите да отваряте, споделяте и претърсвате документи на Office в World Wide Web в Интернет (за по-кратко ще говорим за това като the Web или Мрежата). Ако не сте се сблъсквали с прилагането на Office в Интернет, точно тук можете да усвоите основни умения, използвани за всички документи на Office.


В Част 2 е описана Microsoft Word, текстообработваща програма, с която можете да подготвяте бележки, бюлетини, отчети и други проекти от областта на настолната издателска дейност. Първите няколко глави в тази част представят Word с нейните най-нови допълнения, а в останалите са обяснени по-мощните и сложни възможности като форматиране на документи, използване на стилове и макети, задаване на колони и страници, създаване на пощенски списъци, потребителска настройка на програмата и работа в екипи. Ако сте ентусиазирани привърженици на Word, това може да се окаже единствената документация, която ви е нужна.


В Част 3 е представена Microsoft Excel, електронна таблица, чрез която можете да създавате счетоводни книги, фактури, диаграми и мощни финансови модели. Ако електронните таблици са новост за вас, прочетете Глава 15, „Построяване на работен лист“, за да научите основите. В следващите глави ще се запознаете в ширина и дълбочина с Excel. Ще се научите да систематизирате информацията с помощта на работните папки (workbooks), да построявате сложни формули и функции, да изготвяте качествени диаграми, да оперирате чрез списъци с информация от бази данни, да настройвате Excel според собствените си нужди, да анализирате икономически данни чрез сценарии от типа „какво, ако…?“ (“what-if”) и да повишавате производителността на труда си чрез макроси на Visual Basic. Ако не сте използвали подсистемата Solver, прочетете Глава 23, „Анализ на икономически данни“, и вижте колко лесно можете да вземате с нейна помощ сложни решения за количества и цени.


Част 4 е посветена на Microsoft PowerPoint, основно средство за построяване на презентации с диапозитиви, прожекции, автоматизирани демонстрации и мултимедийни изложения. Ако сте от типичните потребители на PowerPoint, сигурно имате солиден опит в собствената си област, но не и със софтуера за настолни презентации, така че искате да изготвите презентацията възможно по-бързо, за да се върнете към други, по-важни задачи. В Част 4 преподаваме основните умения за работа с PowerPoint в кратки, сбити глави, за да ви помогнем да напредвате възможно най-бързо. След това тези, които имат повече време, могат да преминат на темите за напреднали, като задаването на специални ефекти и варианти на презентацията. Независимо дали искате да научите основното за PowerPoint или да изследвате най-новите възможности в електронните презентации, тази част от книгата е за вас.


В Част 5 е разгледана Microsoft Access, система за управление на бази от данни, чрез която можете да въвеждате и работите със списъци на клиенти, формуляри, инвентарни книги и друга структурирана информация. За тези, които не са работили с бази от данни, е предвидено кратко въведение с напътствия за ефективно проектиране и построяване на базата (сега това става по-лесно от всякога с помощта на набора от програми-помощници). Ако вече сте потребител на Access, ще намерите полезни техники за подобряване на работата ви с формуляри, заявки и отчети.


В Част 6 е описана Microsoft Outlook, организационна програма, с чиято помощ можете да получавате и изпращате електронна поща, да поддържате лично разписание, да назначавате срещи и да следите изпълнението на задачите си за деня. Популярността на Outlook нарасна значително през изминалата година, затова сме разширили тази част от книгата, предоставяйки ви възможно най-пълно ръководство.


В Част 7 е представена Microsoft Publisher, ново допълнение към Office Professional. Publisher е пакет за настолна издателска дейност, проектиран специално за бюлетините, листовките, брошурите и плакатите, подготвяни в дребните предприятия. В тази част ще ви покажем как се работи с командите и средствата за страниране, както и с няколко помощника (wizards) и ще споделим любимите си хитрости за разпространение на издания в мрежата. Ако досега не сте използвали Publisher, това е вашето въведение.


Част 8 разглежда четири помощни инструмента за малкия бизнес, които се разпространяват заедно с пакета Office 2000 Professional за първи път: Microsoft Small Business Financial Manager, Microsoft Direct Mail Manager, Microsoft Small Business Customer Manager и Microsoft Business Planner. Тези програми работят заедно с Excel, помагайки ви в решаването на типични за малко предприятие задачи (които досега вероятно сте решавали с помощта на счетоводни книги или неспециализирани електронни таблици). Ако имате нужда да следите фактури, плащания, квитанции или делова кореспонденция, опитайте тези програми.


В Част 9 насочваме вниманието ви към едновременното използване на приложенията от Office за изготвянето на отчети, презентации и други проекти, за които е полезно интегрираното ползване на инструментите от пакета. В тази част ще прочетете как да споделяте данни между приложенията и да използвате Office Binder, за да съхранявате няколко файла в едно удобно местоположение.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
9850

Всичко за Microsoft Office 2000 Professional , Майкъл Халвърсън, Майкъл Янг
Всичко за Microsoft Office 2000 Professional , Майкъл Халвърсън, Майкъл Янг
Всичко за Microsoft Office 2000 Professional , Майкъл Халвърсън, Майкъл Янг