Защо мъжете лъжат, а жените плачат - Алън и Барбара Пийз
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, София

Контакт

Защо мъжете лъжат, а жените плачат

Алън и Барбара Пийз

Продадена
употребявана книга
Корица: мека
Година :2003
Страници: 348
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Приложна психология книги

Защо лъжат мъжете? Защо мислят, че трябва да са прави за всичко? Защо бягат от ангажименти? От друга страна, защо жените плачат, за да стане тяхното? Защо искат да говорят до припадък за едно и също нещо? Защо не желаят по-често да поемат инициативата за секс?

Пропастта между половете, неразбирателствата и конфликтите дори в двайсет и първи век продължават да присъстват в живота ни не по-малко, отколкото когато Адам за първи път се е разсърдил на Ева. За трийсет години изследвания на разликите между мъжете и жените, експерименти, анализи на километри записи на кинолента, писане на книги, телевизионни участия и обмяна на информация по конференции, ние получихме десетки хиляди въпроси за това каква е причината мъжете и жените да се държат по определен начин. Писмата, телефонните обаждания и имейлите идват все от хора, които са озадачени от действията на другия пол, които се чувстват разочаровани и безпомощни и не знаят как да се справят с тях.

Затова ние написахме книгата „Защо мъжете лъжат, а жените плачат". Тук сме класифицирали 40 от най-често задаваните въпроси от страна на читателите и публиката от цял свят и сме направили опит да им отговорим, използвайки своя опит, изследвания, проучвания, най-нови научни резулати и, не на последно място, здравия си разум. След това разработихме приложими решения, за да ви посочим правилния път към противоположния пол.

„Защо мъжете лъжат, а жените плачат" обхваща онези важни и необходими въпроси, които жените си задават призори в неделя. Въпроси като: „Защо мъжете се заглеждат по другите жени?" или „Защо винаги ми казват какво да направя и как да мисля?" Освен това включваме онези сложни неща, с които мъжете се борят към десет часа в неделната утрин, когато се събудят или съвсем сами, или с приятелка, която вече не им говори. Обхващаме и въпросите от типа: „Защо жените никога не говорят по същество?", „Защо непрекъснато натякват?" и „Защо трябва да си прибирам чорапите в десет часа в неделя?"

Жените се притесняват за бъдещето, докато се омъжат. Мъжете никога не се притесняват за бъдещето, докато не се оженят.

Сега науката може да обясни защо жените говорят толкова много, често „го усукват", искат да знаят и най-малките подробности за всеки около себе си и рядко са инициатори за секс. Вече знаем, че съществуват еволюционни и биологични причини, поради които мъжете не могат да вършат няколко неща едновременно, мразят пазаруването, не искат напътствия, предпочитат рулото тоалетна хартия да сочи навън, а не към стената, да не знаят почти нищо за личния живот на приятелите си, независимо че са били заедно цял уикенд за риба.
В много от случаите „Защо мъжете лъжат, а жените плачат" подчертава очевидните неща, които хората пропускат. Може би сте забелязали как много жени сякаш изпитват биологична необходимост да разглеждат и купуват декоративни възглавнички или пък да пренареждат мебелите, за да могат мъжете да се спъват в тях, когато се промъкват вкъщи късно нощем. Или колко малко са жените, разбиращи тръпката да гледаш безброй пъти на видео едно и също спортно състезание, както и колко малко са мъжете, приемащи откриването на маркова рокля на разпродажба за важно постижение в живота. Алън и Барбара Пийз

Защо мъжете лъжат, а жените плачат, Алън и Барбара Пийз