Галапагос - Кърт Вонегът
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, София

Контакт

Галапагос

Кърт Вонегът

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 208
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Романи, Художествена литература

След като жестока финансова криза унищожава световната икономика, група корабокрушенци заживяват на един от островите Галапагос. Покосено от епидемия, човечеството е лишено от способността да се възпроизвежда и постепенно загива. Единствените оцелели са шепата корабокрушенци, но с времето те претърпяват обратна еволюция и се превръщат в тюленоподобни същества с плавници вместо ръце.
Романът разказва за тяхното оцеляване през погледа на разказвача - духът Лиън Троцки Траут, който бди над човешката раса през последните милион години и е син на един от повтарящите се герои на писателя и негово фикционално алтер его Килгор Траут.
Подобно на шедьовъра на Вонегът "Кланица 5", историята в "Галапагос" е фрагментирана и на пръв поглед объркваща. Макар и не в пантеона на "класическите" творби на Вонегът, "Галапагос" е едно пътешествие из духовния свят на хуманността, предложено с неподражаем черен хумор и умело отвеждащо към важни послания. Без да разказва основните събития директно, а като ги полага в контекста на уж периферни случки, Кърт Вонегът създава свят, в който вярата в доброто у хората въпреки всичко съществува.

Галапагос, Кърт Вонегът