Далече от земята. Част 1 - Стойчо Динев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Редки книги, София

Контакт

Далече от земята. Част 1

Стойчо Динев

Цена 3.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2012
Страници: 292
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Художествена литература

Двадесет и петгодишният американец от Сан Франциско, Пол, дете на разведени родители, във вечерта, в която е изоставен от приятелката си Сузи; по нелепо стечение на обстоятелствата и по невнимание, убива полицай. Ужасен от връхлетелите го събития, и обзет от безизходица, в опита да избяга от местопрестъплението, попада в покрайнините на града, където в желанието си да се съвземе, излиза от автомобила и изпада в безсъзнание; за да се събуди на борда на футуристичен космически кораб, похитен от високоразвита извънземна цивилизация - "малките очички". След дълго и интересно пътешествие из безкрайния Космос, Пол е изоставен на планета, почти идентична със Земята, където обитателите са същества във физическо отношение сходни с нас, но изградили цивилизация, в основите на която са залегнали хуманизма, високата нравственост и свободните отношения между половете.
Попадайки в този нов свят, в главния герой се влюбва красавицата Луси, под чиито грижи и напътствия, главният герой опознава новия си дом, интегрира се в новата среда и започва едно ново, нравствено образование. Двамата изживяват незабравими приключения сред пищната природа на непознатата планета и благодарение на съществата, довели Пол на този отдалечен свят, успяват да направят вълнуващо пътешествие до други далечни светове, населени с разумни същества.
Ще успее ли импулсивният и слабохарактерен Пол да се интегрира в това високо развито общество?
Ще превъзмогне ли земните си недъзи и да стане нов човек, благодарение на всеотдайните грижи и любовта на всички жители на далечната планета?
Освен с чисто приключенския си характер, повествованието затрогва със смелата си идея за едно ново общество, в което високият морал, нравствеността и хуманизма са гаранция за цивилизация, в която цари благоденствие, красота и хармония.

Далече от земята. Част 1, Стойчо Динев