По въпроса за книгата - Алберт Бенбасат
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Scriptbooks, Севлиево

Контакт

По въпроса за книгата

Алберт Бенбасат

Цена 10.00 лв
употребявана книга
Корица: твърда
Година :2008
Страници: 356
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Публицистика, документалистика и мемоари книги, Есеистика книги

Книгата всъщност е триединство: дух - тяло - стока. Въпреки че повечето издатели са склонни да слагат ударението върху третия елемент. Не ги виня много. Но понеже се причислявам към бранша, смятам, че в работата си трябва да акцентираме и върху духовното, и върху телесното, и върху стоковото начало на това „осмо чудо на света". Книгоиздаването означава и една специфична култура, а именно - културата на книжната направа. Няма нищо по-прекрасно от една професионално написана и професионално издадена книга.
Около нас бъка от книги, които уж си имат всичко: автор, заглавие, копирайт, съдържание, даже рецензенти и редактори, но всъщност са „гугълски". Нищо в тях не е каквото изглежда; то е виртуално (т.е. крадено); пастиш, при това най-бездарен. „Опредметявайки" в книга присвоеното с сору-раste чуждо съдържание, „гугълите" си градят (фалшив) АВТОРитет. Тази мимикрия обезценява и дискредитира книгата, превръща я от сериозен, траен творчески и интелектуален продукт в малоценен и малотраен хибрид - „гуглокнига".
С влизането ни в Европейския съюз проблемите на българската книга няма да бъдат автоматично решени. Очакват ни ред изпитания. Първо, окрупняване на книжния бизнес, поглъщане на по-малки издателства от интернационални медийни корпорации, някои от които вече навлязоха, а други предстои да навлязат у нас. Второ, западане и дори закриване на неконкурентни издателства. Трето, агресивна инвазия на масмедиите: още и още книжни поредици, разпространявани от многотиражни вестници. Всичко това е част от играта. Но за да се спазват правилата й е нужна сериозно партньорство между институциите - творчески, издателски, търговски, държавно-административни, с активното представителство на професионалните сдружения и гражданското общество.
Авторът

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
10371

По въпроса за книгата , Алберт Бенбасат
По въпроса за книгата , Алберт Бенбасат
По въпроса за книгата , Алберт Бенбасат
По въпроса за книгата , Алберт Бенбасат