По писти и шосета - Петър Милушев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Scriptbooks , Севлиево

Контакт

По писти и шосета

Петър Милушев

Цена 3.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :1988
Страници: 208
Език: български
Състояние: добро
Категория: Спорт книги

Забележка: Петна на първите страници.

 Книгата е посветена на българското колоездене, разказва за участниците в този интересен спорт, дадени са няколко цветни и черно-бели снимки.

"Да се напише всичко за българското колоездене, което се заражда още в първите години след освобождението ни от османско иго, е голяма и трудно изпълнима задача. Източниците са съвсем оскъдни. През 1912 година при пожар в колодрума изгоряла цялата архива на Българския колоездачен съюз. По-късно не се систематизират многобройните прояви на съюза. Липсва документация и в българската федерация по колоездене.

Моята цел не беше да напиша история на българския колоездачен спорт. Но този спорт, който години е бил най-популярен у нас, който е бил любим на българската младеж, заслужава повече уважение! Опитах се да възстановя по-значимите и ярки моменти от неговата история.

Трудна и многогодишна беше моята работа по издирването и възстановяването на тези моменти. Срещнах се с много от участниците в най-големите колоездачни състезания у нас и в чужбина. Спомените за повечето от тях у вече в напреднала възраст, са избледнели. Но всички с готовност се отзоваха на моята покана. Изказвам благодарност на Илия Кубадънов, Ал. Николов, Н. Ненов, П- Георгиев, Г. Велинов, Ал. Бичев, Цв. Георгиев, К- Джамбазов, Р. Митов, П. Буранов, В. Ставрев, д-р М. Банков, 3. Ташев, Пенчо Петров, Н. Пецов, Г. Герданов и много други, които ми оказаха съдействие при написването на книгата.

Може би съм пропуснал някои важни моменти, но нека ми простят живите участници. Ще бъда доволен все пак, ако съм успял да опиша по-голямото и по-значимото в дългогодишната история на българския колоездачен спорт. Към това именно се стремях.
Авторът

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Щанд Scriptbooks в Евтини книги: https://www.evtiniknigi.com/?sell=65

Отстъпки във виртуален щанд "ScriptBooks":

При поне 2 книги* - 10%
При поне 2 книги* за над 20 лв. - 15%
При поне 2 книги* за над 50 лв. - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти.
Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...
12470

По писти и шосета , Петър Милушев
По писти и шосета , Петър Милушев
По писти и шосета , Петър Милушев
По писти и шосета , Петър Милушев