Немско-български фразеологичен речник, Том 1 - Жана Николова-Гълъбова
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка , София

Контакт

Немско-български фразеологичен речник, Том 1

Жана Николова-Гълъбова

Продадена
нова книга
Корица: твърда
Година :2001
Страници: 960
Формат: голям
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Речници и разговорници

Немско-български фразеологичен речник в 2 тома от Жана Николова - Гълъбова. За преводачи, редактори, преподаватели, езиковеди, студенти, ученици и други. От последното издание на речника с автори проф. Константин Гълъбов и Жана Николова-Гълъбова изминаха повече от 40 години. Още тогава вилни писатели и преводачи го наричат „библия". Като значително културно дело с национална значимост речникът полага основите на по-късни лексикални немско-бьлгарски речници и на други двуезични и български фразеодогични речници.
Авторски речник, плод на 60-годишна творческа и изследователска работа, с над 20 ил. речникови статии.
Изцяло преработеното п допълнено издание разкрива културното богатство на немския език и виталната творческа мощ на съвременния жив български език в над 100 хил. съответствия и ме-тафорни покрития.
Обхваща всички раздели на фразеологията: идиоматика, образни устойчиви словосъчетания, междинни категории, изрази с твърда морфологична структура, като в българската си част речникът е не само фразеологичен, но и вариативен (синонимен).
Всяка лексема се разгръща в обемна речникова статия, като перфектно е овладян трудният процес на разнонпластова и разностилова разработка на фразата. Следва принципите на новия немски правопис.


Немско-български фразеологичен речник, Том 1, Жана Николова-Гълъбова