Христоматия по литература за 11.клас - Клео Протохристова, Светла Черпокова
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Веселин Добрев. Поръчките се изпълняват в 7 дневен срок. , София

Контакт

Христоматия по литература за 11.клас

Клео Протохристова, Светла Черпокова

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2009
Страници: 303
Език: български
Състояние: добро
Категория: Учебници и помагала за 11. Клас, Образование книги

Христоматията, която ви предлагаме, има за цел да обезпечи с необходимите литературни текстове обучението ви по българска литература в 11. клас, както и подготовката ви за матура.

  • Съставянето й е съобразено със стандартите за задължителна подготовка по литература, както и с изискванията за матурата по български език и литература.
  • В нея присъстват всички текстове на изучаваните в 11. клас произведения и онези, включени в конспекта на матуритетния изпит. Част от така подбрания материал е форматиран по начин, необичаен за подобен род помагала.
  • Представителните откъси от по-обемните прозаически произведения, включени в учебната ви програма, са отпечатани не просто като самостоятелни текстове, лишени от контекст и поради това най-често неразбираеми за ученика, а са вставени на съответните места от представения в резюме сюжет на отделните произведения. Така всеки от откъсите заговаря със значително по-голяма убедителност, разтоварен от празноти и двусмислици, конкретизиран не само като съдържание, но и във функционален и композиционен смисъл.
  • За ваше улеснение са дадени обяснения на всички чужди, остарели, редки или диалектни думи от изучаваните текстове. Към всеки от изучаваните автори сме предложили подборна библиография, която препоръчваме на онези от вас, които се стремят към най-висок резултат или ще се подготвят за кандидатстудентски изпит по литература.
  • Съставителството на христоматията е осъществено от авторски екип с богат опит. То следва стратегията на учебника по литература за 11. клас на ИК "Анубис“. Същевременно христоматията е замислена като универсално помагало по литература за съответния клас и може да работи като допълнение и към всеки друг учебник, съобразен със съдържанието и логиката на актуалната учебна програма.
  • Искаме да вярваме, че настоящото издание ще ви бъде истински полезно и ви пожелаваме успех.
  • Христоматия по литература за 11.клас, Клео Протохристова, Светла Черпокова
    Христоматия по литература за 11.клас, Клео Протохристова, Светла Черпокова