Quo vadis, Българийо. Дневникът на един мазохист - Васил Станилов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - 30 % отстъпка при поръчка на десет или повече книги , София

Контакт

Quo vadis, Българийо. Дневникът на един мазохист

Васил Станилов

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2003
Страници: 204
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Публицистика, документалистика и мемоари книги, Есеистика книги

Книгата, пред Вас е нещо средно между корабен дневник и туристически пътепис. Сред бурните вълни на демокрацията се появи малко книжно корабче със смелото име „АНТИ". Съдбата за добро или за зло ми отреди да бъда негов капитан. Претърпяхме много крушения, както всички, които през последните години живееха с надеждата, че хоризонтът пред нас ще се проясни и щастливо ще стигнем до него. Уви, бяхме забравили, че хоризонтът е въображаема линия, която се отдалечава от нас толкова, колкото се приближаваме към нея. В корабния дневник са регистрирани приближаващо-отдалечаванията ни от нашата обетована мечта.
Иначе казано, предлагам ви пътеписите на един любител на приключения, който с мазохистично настървение се навира във владенията на Минота-въра, или по-точно на Медиотавъра. Знае се, че това е лабиринт от коридори на властта, кули от човешки кости, мостове на въздишките, кухни, където се приготовляват истинските и фалшивите новини. От този лабиринт се излиза читав само ако разполагаш с червена (к)нишка.
Ако проследите докрай криволиченията на парадоксалната ми мисъл, ще проумеете, че това не са някакви пророчески скрижали, а тъжно-весела равносметка на изминалите 12-13 години, от която се вижда, че може нищо да не сме спечелили, но и че още нищо не е загубено.

Quo vadis, Българийо. Дневникът на един мазохист, Васил Станилов