Изстъпления. Приключения с руските книги и с хората, които ги четат - Елиф Батуман
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Преоценени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук

Търговец: Намалени нови и нови книги, София

Контакт

Изстъпления. Приключения с руските книги и с хората, които ги четат

Елиф Батуман

Корична цена: 14.00 лв. - 64 %
Цена 5.00 лв
преоценена нова книга
Корица: мека
Година :2013
Страници: 306
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Публицистика, документалистика и мемоари книги

Има много причини, поради които може и да не сте чели великите творби на руската литература. Те са дълги. Те са тежки - и като философия, и като брой страници. Толкова много история, толкова много дачи и самовари. А също и толкова много сняг. Елиф Батуман обаче е посветила живота си на тях - на самите творби и на културата и субкултурата, които те пораждат.
Сборникът с есета на Елиф Батуман, съчетание от емоари и признаване на чувствата, е за любовта и руския роман, за индивида в историята, за екзистенциалната съдба на младия литератор. Като следва стъпките на любимите си автори в буквален и в метафоричен смисъл, тя търси отговор на големите въпроси в новия прочит на великите руски писатели от Пушкин до Платонов и в тъжните и смешни житейски истории на хората, на които те продължават да въздействат, включително на самата нея.
Елиф Батуман е американски писател, преподавател и журналист, но е с турски произход. Понастоящем гостуващ писател и преподавател по литература. "Изстъпления" е първата й книга.

Изстъпления. Приключения с руските книги и с хората, които ги четат, Елиф Батуман