Големият ключ на Соломон -
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Симеонова / Над 30 лв.– 20% отстъпка, гр. Добрич

Контакт

Големият ключ на Соломон

Цена 13.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2001
Страници: 240
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Езотерика книги, Източни мъдрости книги

До началото на XX век "Ключът на Соломон", като изключим една непълна версия, издадена на френски през XVII век, никога не е бил издаван, а от векове се е съхранявал в ръкописна форма, недостъпна за широката публика, а само за малцината щастливи учени, които имали достъп до най-вътрешните хранилища на големите библиотеки.

Първоизточник и съкровищница на Кабалистичната магия и първоизвор на по-голямата част от Церемониалната магия от Средновековието, "Големият Ключ" винаги е бил оценяван от окултните писатели като произведение с най-висш авторитет. Прочутият Елифас Леви го взема като модел, върху който основава своята забележителна книга "Учение и ритуал на Висшата Магия".

Този труд е редактиран от няколко древни ръкописа, намиращи се в Британския музей, от известния американски окултист Л.У. де Лорънс. "Големият ключ на Соломон" включва описание на различни магически практики, инвокации на духовете на планетите и елементите и много съвети както към ученика, така и към Майстора на Магическото Изкуство.

Големият ключ на Соломон,
Големият ключ на Соломон,
Големият ключ на Соломон,
Големият ключ на Соломон,
Големият ключ на Соломон,
Големият ключ на Соломон,