Imperium - Робърт Харис
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при покупка на 10 или повече книги получавате 30% отстъпка , София

Контакт

Imperium

Робърт Харис

Продадена
рядка книга
Корица: мека
Година :2007
Страници: 398
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Исторически романи

Роман за властта, политиката и вечната борба между амбицията и морала

Авторът на "Фатерланд", "Енигма" и "Помпей" жъне небивал успех сред критици и читатели с новия си исторически роман - този път за Цицерон, най-талантливия оратор на всички времена, и неговата необикновена политическа кариера в древен Рим.
"Imperium" поставя началото на трилогия, в която Робърт Харис пресъздава изчезналата преди векове биография на великия римски оратор, написана от Тирон - негов таен слуга и секретар в продължение на 36 години. Тирон проследява дългия политически път на Цицерон от начинаещ адвокат през сенатор и претор до избирането му през 64 г. пр.н.е. за консул, най-висшата длъжност в Римската република. Преследван от аристократите и лишен от каквито и да е привилегии, Цицерон води неуморна борба за постигане на imperium - висша форма на държавна власт. Благодарение на своя остър ум и проницателност той успява да изпълни мисията на живота си и да разкрие заговор, организиран от Марк Крас и Юлий Цезар, които чрез манипулиране на общите избори искат да се домогнат до властта.
Въпреки коварните интриги и заговори - неизменна част от политическия живот по онова време - изключително амбициозният Цицерон достига върха, като успява да се пребори с едни от най-ярките и могъщи фигури в историята на древен Рим.

Imperium, Робърт Харис