Трифон Иванов - Железния. Биография на една вечна легенда - Добромир Добрев, Кристиан Иванов, Георги Иванов
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Трифон Иванов - Железния. Биография на една вечна легенда

Добромир Добрев, Кристиан Иванов, Георги Иванов

Продадена
нова книга
Корица: мека
Година :2021
Страници: 280
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Футбол Книги, Мемоари, биографии книги

“Трифон Иванов – Железния” проследява спортната кариера на талантливия ни футболист от детските му години в село Горна Липница до върховете му като футболист на “Реал Бетис” и “Рапид” Виена, до един от лидерите в националния ни отбор през великото футболно лято на 1994 г. в САЩ. Защо Трифон е желан в “Барселона” и други грандове, но трансферът му остава нереализиран? Кои са силните му страни като футболист? И какво в характера му не приемат в Европа? Книгата дава отговори на тези въпроси. Но и разкрива защо Трифон Иванов Железния е номер едно в сърцата на феновете преди като футболист, и сега като легенда.
Авторите са познати журналисти от националния всекидневник “България Днес” – Добромир Добрев, Кристиан Иванов и Георги Иванов. Специално за биографията на Трифон говорят първият му треньор Васил Матев и следващите му наставници във футбола - Георги Василев-Гочето, Пената, Христо Бонев-Зума. Цяла плеяда са съотборниците на легендарния №3, които без никакво замисляне приемат поканата да сътрудничат на авторите. Своите неповторими разкази правят Красимир Балъков, Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Георги Димитров-Джеки, Наско Сираков, Ивайло Йорданов, Златко Янков, Радостин Кишишев, Петър Александров.
А най-голямата изненада, която авторите са подготвили за читателите, е лична изповед на голямата футболна легенда Христо Стоичков. “Приятелството не се купува, не се гради за ден. Трифон беше честно момче. До края на дните му, Бог да го прости, не спирахме да се шегуваме. Най-любимото ми беше да му искам автограф върху снимки, на които изглеждаше най-страшен. Много се ядосваше”, спомня си Стоичков.

Трифон Иванов - Железния. Биография на една вечна легенда, Добромир Добрев, Кристиан Иванов, Георги Иванов