Времето на 13-тия хан. История на България в разкази от Кубрат до Симеон - Владимир Цонев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги - при поръчка над 10 книги, получавате 20% отстъпка, София

Контакт

Времето на 13-тия хан. История на България в разкази от Кубрат до Симеон

Владимир Цонев

Цена 25.00 лв
рядка книга
Корица: мека
Година :2004
Страници: 342
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Исторически книги (история)

Пред нас е творба, която не само умело превежда читателя през древната ни история, но и ни кара да преоткрием и преосмислим корените си. "Времето на 13-тия хан" е нетрадиционна книга.
Тя носи заглавието на краткия исторически роман, който е неделима част от останалите разкази и повести. Всяко произведение е самостоятелно и заедно с това е парче от големия пъзел - История на България от Кубрат до Симеон. Подобен опит в българската литература е правен единствено от вълшебника на словото Ангел Каралийчев, като при него определено водещо е художественото (приказката).

Авторът на настоящата книга е привърженик на така наречения стил "Литературата като история". Ценното във "Времето на 13-тия хан" е, че сюжетът е изграден върху реално съществуващи събития и факти от живота на древните ни предци, подкрепени с точна хронология на заемането на престола на всички български владетели през периода VІІ-Х в.
Името на Владимир Цонев стана известно на читателите през последните години с излезлите книги "Древните българи и пирамидите", "Загадките на Земята и древните българи", "Древните българи, Шумер и Вавилон", с тълкуванието му на "Именник на българските ханове".

Времето на 13-тия хан. История на България в разкази от Кубрат до Симеон,  Владимир Цонев