Мадона като икона - Люси О.Брайън
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Мадона като икона

Люси О.Брайън

Цена 5.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2008
Страници: 336
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Мемоари, биографии книги, Музика книги

„Мадона като икона” е изчерпателна биография, която разрешава загадката в сърцевината на „хамелеонската” природа на певицата. Методичното изследване на журналистката Люси О’Брайън разкрива сложната индивидуалност и легендарната воля за успех, направили Мадона най-известната поп певица на съвремието.

О’Брайън основава изследването си за интригуващия живот на Мадона върху редица интервюта с продуценти, музиканти, сътрудници, приятели и любовници на поп иконата – мнозина от тях за пръв път разговарят толкова откровено. От преждевременната загуба на майката до динамичното й нахлуване на нюйоркската клубна сцена до вокалните уроци за „Евита” – всяка стъпка от живота на Мадона е детайлно осветлена. За разлика от предишните биографи на Мадона, Люси О’Брайън разрушава стереотипите, които опорочават образа на звездата – на себична мъжемелачка от времето на „Секс”, до критиките, че използва положението си, за да осинови Дейвид през 2006 година.
О’Брайън ни предлага единствено по рода си описание на живота на Мадона. Съпреживяваме младежките й години, когато танцува в детройтските гей-клубове, споделяме опита на продуценти и музиканти – някои запленени, други отблъснати от безкомпромисния й стремеж да „улови” най-новата културна вълна.
През майсторски преплетените архивни материали и интервюта изплува образът на мичиганското момиче, достигнало звездни върхове. Мадона е обрисувана и като жена, и като творец – през брака с Шон Пен, връзката с Уорън Бийти и сегашното й семейство до политическите, творческите и религиозните й възгледи. О’Брайън предлага проницателни коментари за професионалния живот на Мадона – музиката, танците и актьорската й кариера, - наблягайки върху хитовите й албуми и клипове. Авторката не заобикаля съкровените моменти и спорните аспекти в творческите й изяви, но ги разглежда, без да търси сензацията – задълбочено и сериозно. В резултат разполагаме с правдиво изследване на живота и творчеството на една сложна индивидуалност. Феновете на Мадона със сигурност ще изчетат книгата на един дъх. Тя ще заинтригува и интересуващите се от социология на поп културата.

Мадона като икона, Люси О.Брайън