На главното направление - Армейски генерал Йордан Мутафчиев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

На главното направление

Армейски генерал Йордан Мутафчиев

Цена 20.00 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2010
Страници: 544
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Исторически книги (история), Мемоари, биографии книги

ЙОРДАН МУТАФЧИЕВ е български армейски генерал и последен военен министър на отбраната на Република България. Преди да достигне върха на военната йерархия, той е преминал през всички основни звена на кариерата и има личен принос в укрепването на бойната готовност и боеспособност на Българската армия, преди и след промените в страната.
Книгата разказва за сложния му път в Българската армия, за взаимоотношенията между някои от българските генерали и между Министерството на отбраната, Генералния щаб, Инспектората на Въоръжените сили с останалите държавни институции в един повратен момент от най-новата ни история. В нея са засегнати и такива въпроси като националната сигурност преди и след реформите в армията, преговорите за ограничаване на въоръжените сили в Европа, разпадането на Варшавския договор, нарушаването на баланса на силите на Балканите, първите контакти с представителите на държавите от НАТО... Дава се отговор на въпроса „Защо не дойдоха танковете?" Не са прескочени аферата „Царичина дупка", взаимоотношенията с Легия „Раковски", деполитизацията на войските и други по-интересни събития. Разгледана е и дейността му като посланик в Северна Корея. Отделено е място на сложните виражи в българската политика...
Това не е една забавна, а поучителна история, изпъстрена с много подробности, задълбочени анализи и изводи за миналото, но написана преди всичко с мисъл за бъдещето на България.

На главното направление,  Армейски генерал Йордан Мутафчиев