Преди ешафода. Изповеди на принц Кирил - Михаил Топалов, Константин Муравиев
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Преди ешафода. Изповеди на принц Кирил

Михаил Топалов, Константин Муравиев

Цена 17.95 лв
употребявана книга
Корица: мека
Година :2024
Страници: 272
Език: български
Състояние: отлично
Категория: Исторически книги (история), Мемоари, биографии книги

Принц Кирил Преславски е една от най-известните и същевременно непознати личности от българската политическа история. Официален престолонаследник до 1937 г. и удостоен с най-високия офицерски чин, в личния си живот той е герой от софийската бохема, поклонник на женската красота от баровете и кабаретата, любител на хазарта и високите скорости.
Провидението го оставя в сянката на българския престол, но след загадъчната смърт на брат му – цар Борис III, принцът, заедно с проф. Богдан Филов и ген. Никола Михов, е избран в Регентския съвет. Регентството от 9.IX.1943 г. до 9.IX.1944 г. е един от най-тежките периоди за България – верен съюзник на Тристранния и антикоминтерновски пакт, и му струва живота.
„Преди ешафода“ представя Кирил Преславски като лидер на софийския хайлайф, но и като политик и държавник. Тук са включени негови разговори със сладкодумеца от севлиевското село Градница Михаил Топалов и с последния министър-председател – до 9.IX.1944 г., Константин Муравиев. В последната част от книгата ще се запознаете с протоколите от Народния съд, които проследяват суровата безмилостност на процеса до самото издаване на смъртната присъда срещу принца.


Преди ешафода. Изповеди на принц Кирил, Михаил Топалов, Константин Муравиев