Между сянката и светлината - Силви Вартан
www.evtiniknigi.com
  0.00 лв.
Home
Редки книги
Нови книги
Намалени нови книги
Употребявани книги
Антикварни книги
Купувам книги
Добави книга
Евтини Книги във Фейсбук
Ваучер

Търговец: Евтини книги, София

Контакт

Между сянката и светлината

Силви Вартан

Продадена
употребявана книга
Корица: мека
Година :2018
Страници: 432
Език: български
Състояние: много добро
Категория: Мемоари, биографии книги

Силви Вартан – обожавана във Франция и покорила световните музикални сцени, се завръща за прощални концерти у нас. Четиридесет години са й били нужни, за да може отново да види родната си страна. Половин човешки живот без достъп до родината. В покъртителната си книга „Между сянката и светлината“ тя се връща към софийското си детство, към трагедията на емигрантството, към първите години в тясната хотелска стая в Париж. Благодарение на брат си Еди тя изведнъж попада в света на музиката и само за няколко седмици деветнадесетгодишното момиче става звезда. Силви пее в „Олимпия“, кариерата й започва оттам, където е пяла великата Пиаф. На сцената среща любовта. Събитията в живота й се застъпват. Вулканична любов и брак с Джони Холидей, събирания и раздели, автомобилна катастрофа, в която загива най-близката й приятелка и кръстница на сина й, а Силви оцелява по чудо.

Втора катастрофа с Джони – цялото ? лице е разкъсано, следват тежки операции. Но песента и обичта на близките ? помагат да се възстанови. Тогава среща отново любовта и заедно с Тони Скоти си взимат от България Дарина.
Когато през 1952 г. пристигнахме в Париж, бях объркана, не знаех нито дума френски. Днес, когато се обръщам назад, разбирам, че съм родена под щастлива звезда. И всички, които са ме обичали и са ми помагали, имат право на своя дял от светлината. Точно за тях написах тази книга.

Между сянката и светлината, Силви Вартан